Onderhoud elektrische auto's

Heeft u een hybride- of elektrische auto en wilt u deze auto laten onderhouden? Dan bent u bij Smits Auto op het juiste adres! Onze monteurs houden uw elektrische auto in topconditie en repareren eventuele kapotte onderdelen. 

Elektrische auto

Op de Nederlandse wegen zijn steeds meer elektrisch aangedreven auto’s te vinden. Dit kunnen volledig elektrische auto’s zijn, maar ook (plug-in) hybride auto’s. Net als andere auto’s hebben elektrische voertuigen regelmatig onderhoud nodig en moeten ze bovendien ook APK gekeurd worden. Bij de garages van Smits Auto bent u op de juiste plek om uw elektrische auto te laten repareren. Ook wanneer dit een lease auto is.

Geschoolde monteurs

Elektrische auto’s bevatten een aantal technieken die auto’s met traditionele brandstoffen niet hebben. Deze nieuwe technieken hebben de monteurs van Smits Auto onder de knie zodat uw elektrische auto in goede handen is voor onderhoud en reparatie. Maak online een afspraak bij een van onze garages, of neem telefonisch contact op voor meer informatie.

Locaties

Bergambacht

Capelle a/d IJssel

Haastrecht

Krimpen a/d Lek

Waddinxveen

Wateringen

Zoetermeer

 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil in onderhoud tussen een elektrische auto en een auto met een verbrandingsmotor?

Het onderhouden van een elektrische auto is gemakkelijker dan die van een auto met verbrandingsmotor. Daarnaast is het onderhouden van een elektrische auto ook vele malen goedkoper. Zo heeft de elektromotor geen smering nodig, terwijl een verbrandingsmotor wel regelmatig nieuwe motorolie nodig heeft om een goede smering en koeling van het motorblok te kunnen verzekeren. Ook hebben de remschijven, remblokken en remtrommels een aanzienlijk langere levensduur in een elektrische auto.

Ja dit klopt. Door de afwezigheid van een verbrandingsmotor, zijn er minder slijtagedelen, ook is er geen koppeling en uitlaat aanwezig. Deze onderdelen zorgen bij auto's met een verbrandingsmotor vaak voor problemen. Ook beschikt een elektrische auto over een regeneratief remvermogen, welke ervoor zorgt dat de remmen minder snel slijtage vertonen. Elektrische auto's hebben tot de helft minder onderhoud aan de remmen nodig dan auto's met een verbrandingdmotor.

Ook wanneer u woonachtig bent in Gouda, kunt u terecht voor onderhoud of reparatie aan uw elektrische auto in Haastrecht. U kunt bij Smits Autogarage terecht voor onderhoud aan auto's met verbrandingsmotor, als ook voor auto's met een elektromotor. Haastrecht ligt nog geen 2 kilometer van Gouda vandaan en is een ideale plaats voor onderhoud aan auto's van Gouwenaren! Smits Auto Haastrecht helpt dan ook veel klanten die in Gouda wonen. 

Waar een traditionele auto een waslijst aan verschillende onderdelen heeft die moeten worden gecheckt of vervangen is het bij een elektrische auto een stuk simpeler. Elektrische auto's hebben slechts 3 onderdelen, te weten: de motor, de omvormer en de ingebouwde lader. Deze drie onderdelen worden tijdens een onderhoudsbeurt dan ook goed bekeken op werking.

Tijdens een APK keuring is er enkel een controle op veiligheid en milieu, niet op de werking van de verschillende onderdelen. De APK termijnen zijn hetzelfde bij een elektrische auto als bij een traditionele auto. Bij een elektrische auto wordt echter ook gekeken naar de elektrische aandrijflijn en de onderdelen die daarbij horen. Alle garages van Smits Auto zijn bevoegd voor het APK keuren van elektrische en hybride auto's. De APK is niet hetzelfde als een onderhoudsbeurt! Breng uw elektrische auto ook regelmatig voor een onderhoudsbeurt naar Smits Auto bij u in de buurt. Er kan immers vlak na een APK keuring altijd een gebrek ontstaan. Het is mogelijk uw elektrische auto tegelijkertijd een APK en een onderhoudsbeurt te geven. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.